A Travellerspoint blog

Gili Islands en Kuta

overcast 32 °C

Sengiggi was bijzonder. Ze zaten in een werkelijk fantatisch kleinschalig resort met een heerlijke keuken. Daarbij hadden we de beste kamen (kamer 8!) met uitzicht op zee. Elke avond een fantastische zonsondergang met op de achtergrond de vulkaan van Bali (Agung), ronduit een spektakel.

Sengiggi zelf was drukker dan we hadden verwacht en best levendig. Met name veel Australiers komen hier even lang. We hebben heelijk gegeven bij de locale italiaan die ons met z'n open auto kwam ophalen (lees: lelijke oude bus) zodat we als een soort bezienswaardigheid door het stadje werden vervoerd. Echter wel heerlijk gegeten.

We hebben 1 lokaal uitstapje gedaan en daarbij viel ons op de Lombok echt nog niet zo touristisch is als Bali. We waren bijna een bijzienswaardigheid zoals iedereen naar ons liep te zwaaiien.

Na Sengiggi vertrokken naar Gili Trawangan. Dit is echt heel erg leuk. Per speedboot vanuit de prive haven van het hotel binnen 10 minuten overgevaren naar dit kleine maar levendige eilandje. Op zich al een ervaring natuulijk. Daarna werden we naar onze ' caravan op pootjes' gewezen met een buiten douche. Dit eiland is klein maar erg levendig. Sander heeft nog 2 duiken gemaakt een heeft nu officieel zijn Padi Open Water. Naast talloze turtles heeft hij ook een haai (white tail rif shark) mogen aanschouwen, zeer indrukwekkend.

Helaas veel te snel vertrokken vanuit de gili's terug naar Bali. Dit keer echter meer het vliegtuig in plaats van met de stoomboot, wat ons veel beter is bevallen. Helaas werden we door het hotel veel te vroeg gedrop op deze inmense luchthaven (2 gates :-)) waardoor er 1 persoon met hartkloppingen rondliep (zitten we in een propeller vliegtuig...?) en de ander lekker z'n boekje kon uitlezen. 20 minuten later weer terug op Bali en in het drukke Kuta. Waarschijnlijk had in dit hotel iemand niet op zitten letten bij de vermelding 'huwelijksreis' in de boekingsgegens want wij kregen een fantatische kamen met .... 2 aparte bedden. Nu moet je na het huwelijk niet te snel beginnen, maar na bijna 3 weken leek het ons een mooi moment....

Kuta is druk, maar erg leuk. Vandaag de Ula Watu tempel bezocht tussen vele apen. Vooraf wordt je gewaarschuwd geen petten op te doen en zo. Des te leuker is het te zien dat zo'n makaak vervolgens de pet pikt van zo'n domme Japanse tourist dit hiervan blijkbaar niet op de hoogte was. Hilarisch.

Voor nu nog 1 volle dag en dan lonkt die heerlijke vlucht naar huis alweer.

Tot snel! Sander en Selma

Posted by Lukaart 07:14 Archived in Indonesia Tagged luxury_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint