A Travellerspoint blog

Candi Dasa en Lombok (Sengiggi)

sunny 35 °C

Nu alweer drie dagen geleden voor ons hebben we de dagtrip van Lovina naar Candi Dasa gemaakt. WEderom een prachtige rondrit met als hoogtepunt de moedertempel van Bali bezocht. Enorm indrukwekkend. Veder veel rijstvelden gezien mooie vergezichten op de vulkaan.

Eenmaal in Candi Dasa aangekomen kwamen wij terecht in onze smoezelige bungalow met een schitterend mooi uitzicht. Helaas was de bumgalow een half jaar geleden na het vertrek van onze vorige bewoners niet meer schoongemaakt en was het niet heel erg fris allemaal. Daarbij komend dat de apen ook een rotzooitje van de badkamer maken, was het even aklimatiseren!!!

Candi Dasa als dorp stelt bijzonder weinig voor, het enige wat ze ooit hadden was strand, wat nu ook verdwenen is. Gelukkig was er in de buurt white sandy beach waar wij een geweldige dag hebben gehad. Mochten er nog mensen die kant op gaan ga naar relax warung daar wordt je namelijk op hun manier vreselijk in de watten gelegd. Twee uur van te voren moesten wij onze lunch bestellen want die tijd had de eigenaar nodig om het vers gevangen visje thuis op te halen en te bereiden op een barbeque op het strand. OP klap op de vuurpijl kregen we ook nog een aandenken. Geen cent te makken maar toch nog als dank voor ons bezoek aan zijn tentje kreeg Selma een mooie arband en ketting.

De volgende dag nog wat cultuur in de omgeving gespot in Klungkung waar een bekend gerechtsgebouw zit. Vervolgens met een lokale vissersboot (lees boomstam) met windkracht acht (jaja jullie begrijpen dat SElma het ook erg naar haar zin had) naar een snorkelspot (the blue lagoon) gebracht waar wij een uur van de onderwaterwereld mochten bekijken.

Gisteren was het alweer tijd om naar Lombok te gaan. Bij een locale agent alles geboekt (ja je moet vetrouwen hebben en dan komt het meestal wel goed). De stoomboot van Sinterklaas van honderd jaar geleden bracht ons over zee naar Lombok. Ook een specatculaire tocht aangezien de boot behoorlijk tekeer ging (jaja jullie begrijpen dat Selma dit ook erg leuk vond)!! Vervolens zijn we door drie bendeleden in een roversbus zonder rame, duren en schokdempers over de weg gevlogen naar onze vogende bestemmingen. De reisboeken zeggen dat je daar anderhalf uur over doet, maar onze chauffeur wist ons binnen 45 minuten af te leveren (heelhuids en onze koffers lagen wonderbaarlijk ook nog op het dak)!

Aangekomen in onze nieuwe resort bleken we de mooiste kamer te hebben. Uitzicht op zee een schitterend mooie veranda en super de luxe kamer. Nu relaxen!!! En dat hebben we vandaag dus ook gedaan. De plannen zijn niet heel veel op deze plek. Morgen nog wat cultuur snuiven en dan weer relaxen....

Tot zo ver de vehalen uit Lombok, later volgt meer.........

P.S. het kabeltje voor de foto's ligt nog thuis, dus die houden jullie nog te goed.

Posted by Lukaart 06:37 Archived in Indonesia Tagged luxury_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint